Bude důležité, aby nám diváci zachovali přízeň

20.09.2011 07:58

Bude důležité, aby nám diváci zachovali přízeň

Rakovník – Na stráních sníh ještě není, potoky zamrzlé zatím nejsou, dokonce ani zimní stadion v Rakovníku není pokryt ledem, ale příprava rakovnických hokejistů už je v plném proudu.

 

HC Rakovník má nového trenéra a také se navrátily staré tváře. O tom nám hodně povyprávěl Michal Kotál, kterého při loňském play–off opustil jeho drahý otec, po Milanovi si zastesklo téměř celé Rakovnicko. Proto až přijdete na zimní stadion, najdete tam něco, co vám ho vždy připomene.

Michale, jaká byla loňská sezona, jste spokojeni?
Minulá sezona nebyla špatná. Řekl bych, že nám citelně chyběl Tomáš Urlich, což se podepsalo na vstřelených gólech. Nálada při play–off nebyla ideální, v té době táta odešel. Možná jsme na hokej neměli myšlenky. Každopádně bych rád poděkoval divákům, kteří chodili na naše zápasy zejména v play–off a dokázali fandit i v takové situaci.

Kdy byla zahájena příprava a jaké jsou změny?
Sešli jsme se poprvé 14. srpna, bylo nás asi tak třicet. Změnil se hlavně post trenéra. Po domluvě u nás skončil Zdeněk Hrabě a přišel Tomáš Bodinger, který zde trénoval asi 15 let. Naše příprava bude probíhat na ledě v Kladně, sehrát bychom měli 4 zápasy. Z hráčů se vrátil Tomáš Vyskočil, který přišel z Kladna, předtím hrál ve Vrchlabí a je to rakovnický odchovanec. Účast přislíbil i Tomáš Urlich. Odešel naopak Jakub Šmíd do druhé ligy. Ještě jednáme s gólmanem Altrichtem, tak uvidíme. Samozřejmě tím, že se zrušilo mužstvo juniorů, tak se s námi zapojí také někteří dorostenci, kteří chtěli zůstat – gólman Vágner a hráči Grill, Lipolt, Volentič a Veselý.

Jak budete na podzim připraveni?
Myslím, že dobře, pilujeme fyzičku, připravujeme se na přesilovky, nacvičujeme různé herní systémy.

Změnil se i výbor, kdo v něm sedí? Hrací neděle zůstává?
Ano, máme nový výbor, který tvoří: Jaroslav Froněk, Jiří Šiler, Jan Silber, Michal Kotál, Jiří Karel ml., Jana Konopásková, Libor Rambousek a Vladimír Soukup, který zůstává i naším vedoucím mužstva, vypomáhat mu bude ze zdravotních důvodů Vágner. Všichni bychom se měli snažit o co nejlepší chod zimního stadionu. Hrací domácí dny zůstávají v neděli.

Co říkáte na návštěvnost?
No, určitě jsme si všichni všimli, že takovou vysokou návštěvnost nemají žádné jiné kluby u nás v soutěži a jsme na to samozřejmě pyšní. Je to úplně jiné hrát před takovou kulisou, kterou nám diváci vytvoří. Přál bych si, aby takové návštěvy zůstaly a lidé nám zachovali přízeň.

V Rakovníku se dost rozrostla školička bruslení...
Ano, je to tak. Perfektní práce Jirky Karla a Ondry Gebharta byla k něčemu dobrá. Kluci to dělají opravdu skvěle a účast malých dětiček je hojná. Tolik zájemců jsme snad nikdy neměli. Já doufám, že kluci budou v této práci pokračovat.

Nyní trochu k vám osobně. Jak se přes léto udržujete v kondici?
Je na každém, jestli sám něco dělá, nebo spoléhá pouze na přípravu. Já po celý rok chodím boxovat do SŠB Zavidov k Milanovi Mendíkovi. Box jako sport jsem si hodně oblíbil a je to jakýsi prostředek, jak si udržet fyzičku a být fit. Takže mohu vřele doporučit.

Co vlastně od hokeje očekáváte?
V mých třiceti letech už nic extra. Naplňuje mě jako koníček a sport, který mám rád. V týmu máme dobrou partu, takže je to i o kamarádech.

Prozradíte něco o bustě, která bude památkou na vašeho otce?
Měla by stát na zimním stadionu vedle ledové plochy. Je to vzpomínka na něj a takové poděkování za to, co pro stadion a klub udělal. Alespoň na nás bude stále koukat.