Hrdinou zápasu byl Hoffmann, ale i Jirátko

18.01.2011 08:14

 

Hrdinou zápasu byl Hoffmann, ale i Jirátko

 

Rakovník - Opatrný nástup rakovnických hokejistů do dalšího kola KLM byl jistým předpokladem, protože do Rakovníka přijely Kralupy, které jsou za HC Rakovník pouhé tři body a tlačí se na jejich dosavadní třetí místo v tabulce.

 

 

Utkání dobruslilo k závěru 3:3 a v nájezdech se štěstí přiklonilo na domácí stranu a radovali se Rakovničtí.

HC Rakovník – KH Kralupy n. Vltavou 4:3 po s.n. (1:0, 1:1, 1:2)

Po prvních dvou minutách začali domácí Kralupy mačkat. Ságner i ostatní ale zahodili dost šancí. Včase 4:37 projel sám Klaus a nedal brankáři šanci – 1:0. Diváci, kterých přišlo 250, tleskali a kochali se nádhernými akcemi, těm ale chybělo zakončení. Zvláště druhá formace předváděla hezký hokej. Ani z tlaku soupeře nic nebylo, protože Jirátko za svá záda v první třetině nic nepustil.

Ještě čtyři vteřiny před koncem ujel hostující hráč a Kotál obětavě hákoval před brankou. Následovalo trestné střílení, ale jak bylo řečeno, Jirátko je ve skvělé formě a i s tímto faktem si poradil.

Druhou třetinu otevřely opět šance Rakovníka a také faul na Ságnera a tedy vyloučení, vzápětí se u Kralup vylučovalo podruhé a tak HCR mělskoro dvě minuty přesilovku 5 na 3 a šanci uskočit soupeři. Jenže vyprodukovat dvě střely za tento časový limit je málo, tudíž vše skončilo bez úspěchu.

Paradoxně další branka padla až v 35. minutě, Banič poslal puk na Kounovského a ten doslova vymáchal hostujícícho gólmana – 2:0. Kralupy nechtěly odjet tak jednoduše, proto našly sílu vpřed. Na první střelu ještě Jirátko stačil, ale dorážku už sám nepohlídal – 2:1. Chvíli ještě rakovnická obrana hořela, když domácí dvakrát hostům namazali, ti to ale nevyužili.

Netrvalo to dlouho a prakticky stejný gól padl záhy, když na dorážku nechal hostům Rakovník moc místa – 2:2. Hezká akce na jeden dotek – Ságner, Ambroz, Banič (střelba od modré), skončila též za brankovou čarou a zajiskřila další naděje na vítězství. To bylo ale ještě daleko, protože na tabuli svítilo 55:20 a hráč Kralup ujíždí a opět srovnává – 3:3.

Malá jiskřička naděje přišla v poslední minutě, Ságner měl dobrou pozici, ale nebylo mu přáno. Došlo na nájezdy, které měly rozhodnout. Vše zahájil kapitán Douda, ale neproměnil. Ani hosté nebyli úspěšní. Druhý nájezd patřil Hoffmannovi, a to se vším všudy, protože u tohoto hráče jsme zvyklí na jistotu. Potvrdilji.

Kralupy se nenechaly zahanbit. Třetí jel Ambroz a stejně jako hráč po něm se netrefil. Čtvrté tažení už mohli jet hráči opakovaně a začínali hosté. Jejich neúspěch pak zpečetil jedině Hoffmann a bylo rozhodnuto.

 

 

„Taková atmosféra, jako byla v neděli na našem stadioně, je skvělá. Připadalo mi to jako v Brně, kde se fandí bez ohledu na výsledek a tak to bylo i dnes. I když se nedaří, tak je potřeba podpory z hlediště. To se mi moc líbilo a divákům děkuji,“ připomněl krásnou diváckou kulisu na nedělním utkání vedoucí týmu Vladimír Soukup.

 

 

HC Rakovník: Jirátko, Schröder – Banič, Kříž – Kounovský, Ambroz, Ságner – Šmíd, Krejčí – Hoffmann, Klaus, Douda – Kotál, Mikeš – Karel, Nosek, Gebhart – Hrabě, Pištěk, Kozák. Trenér Zdeněk Hrab

 

Autor:

Bianka Joglová