Klaus zaznamenal čtyři asistence

30.01.2011 20:44

 

Klaus zaznamenal čtyři asistence

Rakovník – Už čtyřicet bodů zdobí hokejisty HC Rakovník v Krajské lize mužů a pátá výhra v řadě jistě také. Naposledy se jim to povedlo na domácím ledě v neděli, kde byli jasně lepším týmem v duelu s Poděbrady.

HC Rakovník – Stadion Poděbrady 10:4 (6:0, 3:0, 1:4)

Domácí začali velmi dobře a pěkně rychle, už po půlminutě hry to bylo 1:0 zásluhou famózních výkonů Ságnera, který otevřel skóre po nahrávce Ambroze. Další branka padla po ose Hoffmann, Klaus, Douda – 2:0. Třetí trefu zaznamenal po přihrávce Kounovského Ambroz a předvedl nejhezčí gól utkání. Dvě stě platících diváků se mohlo kochat akcí ala Peter Forsberg.

Pak se do šancí dostali i hosté, ale Schröder v brance Rakovníka, který dostal příležistost po zranění Jirátka, nezklamal. Dokonce předvedl i krásný „semafor“. Domácí přečkali bez problémů i oslabení 5 na 3 a pak zase rozjeli další gólové hody. Gebhart vyzval Pištěka – 4:0. Pak následovala střelba od modré po akci Noska s Mikešem – 5:0. Do konce třetiny uzavřel šestigólovou nadílku Krejčí, který zavěsil přihrávku kapitána Doudy.

V další části HCR mačkal své soupeře nadále, ale ti i přes vysoké manko nic nezabalili. K vidění byl hezký hokej, uchytila se i poslepu nacvičená akce na jeden dotek Ságner – Nosek – Kounovský – 7:0. Radovat se mohl i Mikeš, ale úspěšný nebyl. V čase 24:44 to rozjela další trojice Douda, Klaus a Ságner a bylo to 8:0. Bylo to už ohrané, ale opět padl do branky puk z jednoho doteku na hokejkách Mikeše, Klause a skórujícího Krejčího.

Ale v poslední třetině střelecká produktivita upadla a nejen to, vystřídaný brankář – junior Vágner – byl mnohdy v obraně na všechno sám, a i když předvedl několik pěkných zákroků a zaslouží pochvalu, za jeho záda spadly čtyři góly. Mezitím se ještě prosadil Karel, kterého skvěle našel vrchní nahrávač nedělního večera Klaus.

Zápas tedy skončil 10:4. „Celkový dojem ze zápasu musí být dobrý a hodnotím jej velmi slušně,“ poznamenal krátce vedoucí mužstva Vladimír Soukup.

HC Rakovník: Schröder (51. Vágner) – Banič, Kříž – Ságner, Kounovský, Ambroz – Krejčí, Mikeš – Hoffmann, Klaus, Douda – Brejník, Karel – Gebhart, Pištěk, Kotál – Nosek.

STATISTIKY: Branky domácí: Ságner 2, Krejčí 2, Ambroz, Douda, Mikeš, Pištěk, Kounovský, Karel 
Diváků: 200
Vyloučení: 5:7,
Rozhodčí: Švejda, Závora, Holec
Příští utkání: 29. ledna Spartak Vlašim – HC Rakovník

 

 

Autor:
Bianka Joglová