Neuvěřitelných 97 trestných minut HCR nezastavilo

04.02.2011 15:06

 

Neuvěřitelných 97 trestných minut HCR nezastavilo

Vlašim - Neuvěřitelné věci se děly na hokejovém stadionu Spartaku Vlašim, kam přijeli k mistrovskému zápasu hráči HC Rakovník. Boj to nebyl jednoduchý, ale i přes neskutečných 97 trestných minut na kontě Rakovníka to hosté zvládli a připsali si další tři body.

 

Autor:
Bianka Joglová


 

Spartak Vlašim – HC Rakovník 4:6 (2:3, 1:1, 1:2)

Herně na tom byl HCR podstatně lépe než početně, díky pracovním povinnostem a marodce totiž museli dva obránci obsadit posty útočníků, ale popasovali se s tím velmi dobře.

Rakovník začal velkým náporem a v 55. vteřině už měl tutovku na hokejce Nosek, ale při jeho střelecké smůle z toho nic nebylo. Neprosadil se ani Douda a pak se hrálo nahoru – dolů. Potom se ale ukázal jeden z dvojice předělaných obránců – Mikeš, který dostal puk od Šmída a od půlky projel sám a zastavila ho až radost z první branky – 0:1.

V 9. minutě už to začalo a Rakovník chodil na trestnou lavici jako o závod. V jednom z oslabení se také podařilo domácím srovnat. To ale nebylo všechno, za chvíli to bylo už 2:1, což se nikomu z Rakovnických nechtělo líbit, proto se rozjela akce Banič, Mikeš, Karel a poslední jmenovaný musel se stavem něco udělat – 2:2.

Chtělo to ještě branku do šatny a přání Rakovníka bylo rázem splněno, na časomíře svítilo 19:58 a od Hoffmanna se blížil puk ke Krejčímu, který se o vše postaral – 2:3.

Do další dvacítky se Rakovník nechtěl pouštět moc zostra, protože si byl vědom, že jich je málo, navíc skoro celý zápas odehrát ve 4 nebo 3 lidech nebyla legrace. Rozhodčí posílali hosty ven i za křivý pohled, ale mezi tím se podařilo zvýšit stav Mikešovi, když si vyměnil s Baničem a Ságnerem – 2:4.

Přišlo další vyloučení a ne jediné. Postupně si museli na 10 minut odpočinout Douda, Kounovský i Gebhart a v této fázi se Vlašim opět přiblížila – 3:4.

Stále to bylo ale málo, a tak bylo proti hostům nařízeno, podle slov vedoucího Vladimíra Soukupa nespravedlivé, trestné střílení, které nakonec Jirátko bravurně čapnul. Tohle pochopitelně domácí rozhodilo v následující třetí třetině. Sice stihli ještě jeden gól vsítit, pak ale další dva dostali.

Nejprve po kombinaci Mikeše, Pištěka a Hoffmanna a podruhé to byl znovu Hoffmann, kdo se trefil, ale předcházeli tomu strůjci Banič a Kounovský – 4:6.

Nutno podotknout, že po zbytek zápasu byli domácí nešťastní, když nemohli přejít přes výborně bránícího Krejčího a odvážné pokládání do střel rakovnických hráčů absolutně znemožnilo jakoukoliv snahu Vlašimi. Jejich nasazení a bojovnost na venkovním ledě byla oceněna výhrou.

„Já mohu jen hráčům poděkovat za to, jak bojovali, i když jsme hráli tolik minut v oslabení. To jsem ještě nezažil a tím víc si ceníme vítězství,“ poznamenal vedoucí Vladimír Soukup.

HC Rakovník: Jirátko (Schröder) – Banič, Brejník – Ságner, Kounovský, Nosek – Krejčí, Šmíd – Hoffmann, Douda, Gebhart – Karel, Pištěk, Mikeš. Trenér Zdeněk Hrabě.

Nezapomeňte, že poslední utkání Rakovníka s Mladou Boleslaví se odehraje již ve středu od 18.30 hodin na našem stadionu. Rakovníku stačí jeden bod, aby si udržel třetí místo v tabulce. Čtvrtfinále si HCR zahraje doma v neděli od 17.00 hodin.

STATISTIKY:
Vyloučení: 14/24
Diváků: 96
Hlavní rozhodčí: Čáp
Branky za HCR: Mikeš 2, Hoffmann 2, Karel, Krejčí
Příští zápas: 2. února HCR – Ml. Boleslav