Rakovník dotahuje Jesenici

25.01.2011 08:50

 

 

Rakovník dotahuje Jesenici

Králův Dvůr - Další tříbodový zisk posunul hokejisty HC Rakovník zase o něco výš, nyní ztrácí už jen tři body na druhou Jesenici v tabulce KLM. Hráči Rakovníka mají v současné době opravdu famózní výkony, které potvrdili i další výhrou v Králově Dvoře.

 
Ilustrační foto.
Ilustrační foto.
Autor: Jan Sušánka

HK Králův Dvůr – HC Rakovník 3:8 (0:0, 2:5, 1:3)

Na nedělní den začínalo utkání celkem pozdě – v 18:15, ale horší byl fakt, že led na stadioně byl neupravený. „Hráči si připadali jako na rybníku,“ konstatoval vedoucí mužstva Vladimír Soukup. Zápas začal v ospalém tempu, ani domácí se nikam netlačili, byli si vědomi rozdílu v tabulce. Rakovník bruslil, ale hra byla neúčelná. Vůbec první střela na branku soupeře přišla až v 10. minutě.

V 17. minutě hráli domácí přesilovku 5 na 3, a než se stačilo něco stát, tak byl faulován Kounovský a stav se o jednoho hráče zredukoval. V těch momentech minul branku domácích Klaus a také přihrávka Kounovského na Ságnera zůstala nevyužita.

Druhá třetina byla ve znamení lepšího výkonu a velmi rychlých a početných branek. Rakovník létal po ledě a z většího tlaku se vyklubala první branka, při přesilovce využil kombinace s Kounovským Ságner – 0:1.

Ve 27. minutě zamířil Klaus na Karla, a ten od modré prostřeluje brankáře – 0:2. Hosté ze své hry nepolevují a naopak další gól přidává kapitán Douda po spolupráci s Klausem v 31. minutě – 0:3.

Jenže tato minuta měla ještě pokračování, nejprve přišlo nesoustředění na buly a následně nedorozumění v obraně, čímž domácí snížili na 1:3, ale za několik málo vteřin se v té samé minutě prosadil opět Douda, tentokrát si asistenci připsal Krejčí – 1:4.

Na tabuli už svítila 32. minuta, ale velmi rychle po inkasovaném gólu se dokázali domácí zase zvednout, když se trefili podruhé – 2:4. Další náskok o tři branky přišel až po třech minutách. Když na jeden dotek hezky zakombinoval Hoffmann, Douda a Krejčí, akce musela skončit jedině gólem – 2:5.

Třetí dvacetiminutovka nebyla na branky úplně chudá. Soupeř víceméně rezignoval a schoval se do defenzívy. Běžela 42. minuta, Kounovský vybídl Baniče a bylo to 2:6. Na malou chvíli dali Rakovničané zase Králováku čichnout a nechali je snížit, když ztratili puk v útočném pásmu – 3:6. To nakoplo trojici Banič, Kounovský, Ságner a poslední jmenovaný, který odehrál výborný zápas, skóroval podruhé – 3:7.

Rakovník poslal na led první „lajnu“ a od mantinelu se parádně trefil Kříž, svým jedenáctým gólem v utkání upravil definitivní výsledek – 3:8.

Další zápas si Rakovničtí zahrají doma s Poděbrady. Ty jsou v tabulce předposlední a tak divák, který přijde na stadion, může teoreticky očekávat hodně povedených branek a především by měl podpořit rakovnické hokejisty k další výhře, která je posune zase o něco blíž k čelu tabulky. Utkání se hraje v neděli 23. ledna od 17:30.

HC Rakovník: Jirátko (Schröder) – Banič, Kříž – Ságner, Kounovský, Ambroz – Krejčí, Mikeš – Hoffmann, Klaus, Douda – Karel, Brejník – Gebhart, Pištěk, Nosek. Trenér Zdeněk Hrabě.